Warmtepomp Vught

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. In slechts enkele jaren is het kiezen voor een systeem op gas bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal zullen zich oriënteren op een andere manier van verwarmen. De opvolger van een gasgestookte ketel is een warmtepomp installatie. Middels onze website doorzoek jij alle informatie aangaande een warmtepomp in Vught. Hoe werkt het? En wat zijn de kosten? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Ontdek alle onmisbare specificaties en vergelijk direct alle installateurs in Vught!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Vught? Op onze website achterhaal je praktische tips & tricks. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en check ogenblikkelijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Vught?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Vught?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vught

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is vrij moeilijk. Vandaar is een betrouwbare warmtepomp installateur in Vught onmisbaar. De zoektocht naar een erkende specialist is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Hitachi warmtepomp). Hoe kies ik een bekwame installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Voor welk systeem moet ik gaan? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.450 40 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Full electric en Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €7.000 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €14.500 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €18.500 en meer 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Het lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt veranderd in bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Vught.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een all electric of hybride warmtepomp?

In de praktijk maken we onderscheid tussen twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Goënga.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, aarde of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €8.500 en €19.000 met installatie inbegrepen. De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Atag, Intergas, Remeha, Vaillant). Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende model betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vught

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vught

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de kosten van het systeem is niet afdoende. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het gasverbruik wordt minder maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vught vast te stellen.

Model warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1700 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €6400 €2000 €2200 9 jaar
Bodem-water €14800 €5100 €2800 13,5 jaar
Water-water €17400 €5100 €5700 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Vught?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel consumenten overgaan naar duurzame energie (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Vught) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Dit is een royale subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Vught geldt alleen op producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2800 en €5300. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW krijg je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Stiebel-Eltron WPL 24 I (235194) biedt €2.900,00 subsidie en voor de Cooper&Hunter CH-HP10SINK3 is dit €1.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Vught

Energieneutraal wonen is erg interessant. Gasvrije woningen zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Evengoed, deze producten verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Oosteind plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) i.s.m. reguliere energie (stroom). Op die manier kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2950 – €4000. Het stroomverbruik is aanzienlijk: ga maar uit van ongeveer €265 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen