Warmtepomp Wilbertoord

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De traditionele cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Vanaf komend jaar is het laten installeren van een ketel op gas niet meer toegestaan. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle woningen moeten switchen naar een alternatieve bron. Een keuze in plaats van een ketel met gas: ‘warmtepomp’. Aan de hand van onze website lees je waardevolle informatie over een warmtepomp in Wilbertoord. Wat heb ik allemaal nodig? Is het duur of goedkoop? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle belangrijke tips en adviezen en bekijk de tarieven via een installateur uit Wilbertoord!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Wilbertoord? Op deze pagina check je zinvolle tips. Kies voor een onderwerp en je ontdekt onmiddellijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Wilbertoord?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Wilbertoord?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Wilbertoord

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is behoorlijk pittig. Hierom is een handige warmtepomp installateur in Wilbertoord cruciaal. De keuze van een ervaren expert is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De vakman neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Galletti systeem). Hoe kies ik een officiële warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die van belang zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Samen met gasketel Ventilerend Vanaf €1.450 30 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €4.500 – €7.500 75 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €18.000 of extra 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en wc wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Wilbertoord.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Vaak werken we met twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Gaat jouw voorkeur uit naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Heibloem.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €7.000 en €18.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Atag). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch systeem. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire type betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Wilbertoord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Wilbertoord

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Slechts de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Wilbertoord uit te werken.

Model warmtepomp Kosten systeem Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1800 €1500 5,5 jaar
Lucht-water €6900 €2000 €2800 9 jaar
Bodem-water €14300 €4800 €4100 14 jaar
Water-water €17500 €5300 €4300 18 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Mill en Sint Hubert?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. De komende jaren gaan veel Nederlanders overstappen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Mill en Sint Hubert) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Dit is een royale subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Wilbertoord is alleen van toepassing op modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1350 – €4550. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk, het aantal KW en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen krijg je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Trane CXAM 035 HE Ccpt biedt €7.650,00 subsidie en m.b.t. de Daikin ERLQ016(**)W1 + EHSHB16P50(**) is dit €2.600,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Wilbertoord

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Gasvrije woningen hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar energieneutraal leven. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Polsbroek plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit luchtstromen / ventilatie, i.s.m. elektrische energie uit het net. Zodoende kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen +/- €2500 en €4800. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €285 op de jaarafrekening. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen