Warmtepomp Zevenbergschen Hoek

Het gas wordt langzaam afgesloten. De oude en vertrouwde cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het vervangen van een systeem op gas haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle woningen moeten switchen naar een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van een ketel met gas de populaire warmtepomp. Aan de hand van de info van onze specialisten achterhaal je concrete informatie aangaande een warmtepomp in Zevenbergschen Hoek. Hoe werkt zo’n systeem? Hoe hoog is de investering? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Vind alle nuttige info en tips en ontdek de meest vakkundige installateur in Zevenbergschen Hoek!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek? Door onze experts lees je zinvolle tips en adviezen. Kies voor een veelgestelde vraag en je vindt onmiddellijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Zevenbergschen Hoek?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Zevenbergschen Hoek?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zevenbergschen Hoek

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n pomp is best wel complex. Juist om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Zevenbergschen Hoek onontbeerlijk. Het selecteren van een officiële installateur doet niet onder voor de klus zelf. De specialist verkent jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over A1 Green Energy verwarming). Hoe kies ik een echte warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei bevoegdheden die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.650 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €5.500 – €7.500 60 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Grondbron €15.000 – 18.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €19.000 of meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Dit lucht-lucht systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit met ventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Zevenbergschen Hoek.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen zijn er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Hoog-Keppel.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of aarde. De kosten liggen tussen de €5.500 en €19.000 inclusief installatie. De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Remeha, Atag, Intergas, Nefit, Vaillant). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een full-electric type. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zevenbergschen Hoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Enkel de aanschafprijs is niet compleet. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zevenbergschen Hoek te berekenen.

Type warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1200 €1000 4,5 jaar
Lucht-water €6300 €1500 €2500 7,5 jaar
Bodem-water €14500 €5300 €2600 13,5 jaar
Water-water €18700 €4100 €4100 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Moerdijk?
Binnenkort moet elke woning “gasvrij” zijn. Vanaf dit moment moeten veel gezinnen overschakelen op andere vormen van energie (warmtenet). Onze regering verschaft (ook in de gemeente Moerdijk) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Zevenbergschen Hoek geldt alleen op producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1400 tot €4050. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Viessmann Vitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C10 geeft jou €2.100,00 subsidie en bij de ELCO Aerotop T26R EXT krijg je €3.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Zevenbergschen Hoek

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Evengoed, deze systemen consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Lees nu verder over warmtepomp in Rouveen plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) in combinatie met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit kan door de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2700 – €4400. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €380 per 12 maanden. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen