Warmtepomp Zwaanshoek

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De ouderwetse cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Binnen korte tijd is het aansluiten van een op gas verwarmde ketel geen optie meer. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Met z’n allen zullen we moeten overstappen naar een alternatieve bron. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Gebaseerd op onze website lees je relevante tips aangaande een warmtepomp in Zwaanshoek. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Lees alle onmisbare informatie en kies een betrouwbare vakman / installateur in Zwaanshoek!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Zwaanshoek? Hieronder lees jij nuttige tips & tricks. Selecteer een onderwerp en check à la minute alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Zwaanshoek?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Zwaanshoek?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Zwaanshoek

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is best wel complex. Hierom is een betrouwbare warmtepomp installateur in Zwaanshoek onmisbaar. Het selecteren van een erkende warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De vakman checkt de hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Enerso verwarming). Hoe herken je een ervaren warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Bekijk altijd of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk systeem laat ik installeren? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Niveau Warmtebron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.250 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht buitenaf €4.500 – €7.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €13.000 – 16.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water (grond/rivier) €19.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. MV (lucht-lucht) systeem neemt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Zwaanshoek.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: minder recente en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken ontwaren we twee type systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Hurdegaryp.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, buitenlucht of grondwater. De investering ligt tussen de €6.500 tot €19.000 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Remeha, Nefit, AWB, Vaillant, Atag). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch product. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Zwaanshoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Zwaanshoek

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de aanschafprijs geeft een te beperkt beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens zijn er subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Zwaanshoek te bepalen.

Type warmtepomp Prijs pomp Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €2000 €1700 5 jaar
Lucht-water €4200 €2200 €2500 7 jaar
Bodem-water €14500 €5000 €4300 14,5 jaar
Water-water €18900 €4900 €4100 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Haarlemmermeer?
Eerdaags moeten we van het aardgas af. Vanaf dit moment gaan veel Nederlanders overstappen op elektrisch verwarmen (warmtenet). De overheid geeft (ook in de gemeente Haarlemmermeer) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze royale subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Zwaanshoek kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1950 tot €5900. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een goed voorbeeld: de Weishaupt/Monarch WWP L 15 ARS geeft jou €2.400,00 subsidie en m.b.t. de Energie EST SB16plusP krijg je €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Zwaanshoek

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Schardam plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met reguliere energie (stroom). Op die manier kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit kan door ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2750 en €4700. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €250 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen