Een warmtepomp plaatsen is in vele gevallen een investering die veel werkzaamheden met zich meebrengt. Indien je dan toch een warmtepomp laat plaatsen, kan je dit best doen wanneer je reeds werkzaamheden laat uitvoeren, en dus wanneer je je huis aan het renoveren bent. Bij het plaatsen van een warmtepomp dienen de installateurs immers op plaatsen te komen waar je niet altijd makkelijk is om die plaatsen te bereiken. Vandaar dat je best je warmtepomp laat plaatsen wanneer die plaatsen reeds bereikbaar zijn door voorgaande werkzaamheden. Het bespaart je immers bijkomende miserie en bijkomende investeringen (bijvoorbeeld bij merken als Heliotherm, Mastertherm, Rotex en Venco).

Warmtepomp bij renovatie

Bovendien kan je het plaatsen van een warmtepomp bij renovatie combineren met andere werkzaamheden. Klassiek is de combinatie van de warmtepomp met bijkomende isolatie. Het zou immers zonde zijn dat de warmte die door de warmtepomp wordt opgewekt snel zou verloren gaan door een slechte isolatie. Bovendien kan je bij de plaatsing van een goede isolatie rekening op bijkomende subsidies van de overheid.

Warmtepomp Boiler

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, duurzame energie. Maar we willen ook een goed rendement als we gaan investeren in duurzame energie. Een warmtepompboiler kan hier een uitkomst bieden. Voor een gezin van vier tot zes personen is een warmtepompboiler van driehonderd liter inhoud genoeg bij normaal gebruik. Een boiler verbruikt meer stroom dan een zonnecollector. Maar het verbruik is weer veel minder dan bij een elektrische boiler. Een warmtepompboiler haalt de warmte uit lucht in de omgeving waar het systeem staat opgesteld.

Plaatsen tijdens verbouwing
Om nog meer aan energie te besparen is het daarom raadzaam om een dergelijke boiler in een warme ruimte te plaatsen. Dank hierbij aan een ruimte waar bijvoorbeeld koelkasten of vrieskasten staan of in de stookruimte. Ook koel- en vrieskasten geven warmte af. Als u de warmtepompboiler op een goede plaats heeft staan scheelt dit dus aanzienlijk en besparing, is altijd goed. Niet alle systeemen kunnen worden aangesloten op het zonnecollectorensysteem.

De meeste boilers hebben tapwater tot zeventig graden Celsius en dat is ook meer dan genoeg voor het dagelijks gebruik. Warmtepompboilers zijn in verschillende varianten te koop let er op dat u de ruimte heeft om een dergelijke boiler te plaatsen want een warmtepompboiler met meer inhoud zal ook een grotere afmeting hebben. Zoek direct naar installateurs in Leiden, Leeuwarden of Zoetermeer.